6 mei – 29 juli – 23 september 2023

Het festivalterrein waar iedereen een lievelingsplekje ontdekt

Midden in de bossen van Camping Bakkum vind je het festivalterrein van Bakkum Vertelt. Hier ontstaan mooie verhalen om van te genieten. Muziek, dans, zang, dichters, theater en meer. Het terrein is onderverdeeld in verschillende locaties.

Het centrale punt is het Openluchttheater De Pan. Dit is het hoofdpodium en tevens de plek waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken van verschillende foodtrucks.

Met een drankje in de hand dans je op de beat van een geweldige band die haar furore maakt op ons hoofdpodium. Een kleinere locatie; het caravanpodium zorgt voor een meer intiemere setting. Singer songwriters en muzikanten nemen je mee in hun persoonlijke verhalen en laten je genieten van prachtige liedjes. En als je even geen optreden bezoekt, loop je spontaan een act tegen het lijf. Dit noemen wij Pop-up optredens. Niemand weet waar deze artiesten hun kunsten vertonen. Waarschijnlijk zomaar opeens voor jouw neus. Van moderne dans tot een dichter op een bankje, of een liedje speciaal voor jou alleen.

Hoofdpodium De Pan

De Pan is één van de weinige openluchttheaters die Nederland rijk is. Midden op de camping in het bos ligt een duinpan, waar het theater ligt. Vandaar de naam; De Pan. Op dit podium staan regelmatig grote namen als André Hazes, Karin Bloemen, Peter Pannekoek en anderen. Maar tijdens Bakkum Vertelt is dit podium voor lokale artiesten en aanstormend talent. Van theater voor kinderen met een groots decor, tot een spetterende band waarbij de voetjes van de vloer gaan.

Bovenaan de tribune staan foodtrucks op je te wachten met heerlijk eten en drinken. Vlees of vega en prachtige wijnen tot een simpel biertje of frisdrank. Plof neer op één van de zitzakken of neem plaats op de houten boomstammen en geniet met een hapje en een drankje van de leukste, gekste en mooiste optredens.

Caravanpodium

Verscholen tussen de bossen vind je het caravanpodium. Neem plaats op één van de hooiballen en voel direct de intieme en knusse sfeer die hier heerst. Doordat je zo dicht bij het podium zit is er veel interactie mogelijk met jou en de artiest. Zo kan het zomaar zijn dat je onderdeel bent van het gedicht dat een dichter ter plaatsen schrijft. Of weet een cabaretier opeens de juiste snaar te raken, waardoor er spontaan een traantje ontsnapt. En als de avond valt, sla je een dekentje om je heen, haal je een rood wijntje en luister je bij het caravanpodium naar die ene singer songwriter waar je zo veel over hoorde.

Pop-up optredens

Tijdens Bakkum Vertelt kan het zomaar gebeuren dat er spontaan een optreden plaatsvindt terwijl je voor je caravan of accommodatie zit. Straattheater, maar dan verrassend en echt goed. Twee balletdanseressen die hun dans vertonen tussen de dennenappels, of een opera duo dat naast de geiten en alpaca’s in ’t Boetje een aria zingt. Niets is raar of gek, want het gaat allemaal om het vertellen van verhalen.

Boulevard

Op weg naar het Openluchttheater de Pan kom je eerst langs de Boulevard. Naast lekker flaneren is er ook hier van alles te doen. Laat je verrassen door alle leuke dingen die je hier kunt doen!

Wil je blijven slapen tijdens Bakkum Vertelt?

Wil je niks missen van het festival? Blijf dan slapen op Camping Bakkum en beleef Bakkum Vertelt volop.